Recept voor een groene post workout smoothie

Ben je op zoek naar de juiste smoothie voor na je training, dan moet je deze vegan groene post workout smoothie eens proberen. In deze smoothie zitten alle voedingsstoffen die je lichaam na je training nodig heeft. Voldoende proteïnen, micronutrienten, vitamines, antioxidanten en vetten. Daarbij is deze smoothie volledig plant-based waardoor hij ook voor de vegan sporter geschikt is.

De ingrediënten voor deze heerlijke smoothie zijn:

200 ml soya yoghurt naturel

1 banaan

1 sinaasappel

1 peer

1 klein handje blauwe bessen

100 gram gewassen spinazie

1 el pindakaas

2 tl matcha poeder

Bananen worden gezien als snelle koolhydraten om je energie level een snelle boost te geven na het sporten. De sinaasappel zit vol vitamine C en kalium die ervoor zorgt dat je bloeddruk goed blijft en is daarbij ook goed voor je spieropbouw.

Peren zitten vol vezels en zorgen bij regelmatige gebruik voor 35% minder kans op obesitas. Vezels zorgen er bovendien voor dat je lichaam je eten in een rustig tempo verteert en dat de energie gelijkmatig in het bloed wordt opgenomen, zonder grote schommelingen in je bloedsuikergehalte. Daarbij zijn peren rijk aan boron, een stof die calcium helpt om je botten sterker te maken.

De blauwe bessen in deze smoothie zijn echte superfoods vol antioxidanten. Antioxidanten zijn laag in calorieën en werken cholesterolverlagend en ontstekingsremmend, daarbij gaan ze het verouderingsproces tegen en verkleinen het risico op een hartaanval en op diabetes type 2.

Spinazie zit vol vitamine A en ijzer, deze zorgen voor sterke spieren.

Het klinkt misschien vies, maar de vetten in deze smoothie halen we uit pindakaas. Deze hebben. Heb je een notenallergie? Probeer er dan een halve avocado in te doen, deze zitten ook vol “gezonde” vetten.

Onze eiwitten halen we uit soya yoghurt. Een goed alternatief voor melkproducten zoals Griekse yoghurt en ook nog eens plant-based.

Allerlaatst voegen we matcha poeder toe. Matcha is eigenlijk een groene theesoort, waarbij de theebladen tot een poeder zijn vermalen. Match beval een grote hoeveelheid antioxidanten, nog meer dan in groene thee. Daarbij bevat het vooral veel EGCG. Dit houdt vrije radicalen tegen die onder andere voor veroudering, oxidatie en schade aan je immuunsysteem kunnen veroorzaken.

Daarnaast geeft matcha je energie zonder dat je ervan gaat stuiteren. Het bevat namelijk L-theïne (cafeïne in thee). Dit levert wel wat energie op, maar ontspant tegelijkertijd de geest. Daardoor zorgt het er ook voor dat je je beter kunt concentreren.

Kortom alle stoffen die je lichaam goed kan gebruiken na het sporten?

Pak dus snel die blender erbij en haal de ingrediënten in huis en probeer deze heerlijke groene vegan post workout smoothie zelf!

Nog een gratis tip! In plaats van je smoothie te drinken, probeer je smoothie te eten als een pokebowl met wat havervlokken erin. Het kauwen op de havervlokken zorgen ervoor dat je spijsvertering beter geactiveerd wordt en de enzymen beter hun werk doen. Dit zorgt ervoor dat de voedingstoffen sneller in het lichaam opgenomen worden en zorgt ervoor dat je een voldaan gevoel krijgt en het honger gevoel dus tegen gaat! Daarbij kunnen gisting en rotting niet makkelijk ontstaan in de darmen en blijft je darmflora in evenwicht.

Terug naar overzicht