Tijdelijk geen dubbelspel tennis en padel

Het kabinet heeft besloten de komende twee weken de groepsgrootte voor volwassenen terug te brengen naar maximaal 2 personen. Deze maatregel geldt vanaf vandaag (donderdag 5 november) tot en met woensdag 18 november. In verband met deze tijdelijke verzwaring van de coronamaatregelen is dubbelspel bij tennis en padel de komende twee weken niet mogelijk. Squash blijft de komende twee weken wel mogelijk, mits op 1.5 meter.

Voor contractbaanhouders geldt dus dat jullie de komende twee weken de baan kunnen gebruiken om te enkelen. Vanaf 19 november vallen we terug naar de “gedeeltelijke lockdown” met de regels die gelden vanaf 14 oktober en is dubbelen naar verwachting weer mogelijk.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

  • Maximaal 2 volwassenen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is daarom alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Het sportcafé is dicht, wel is het mogelijk om thee, koffie of cappuccino to go te bestellen. De kleedkamers en douches zijn dicht. Kleedkamers zijn wel toegankelijk voor het ophangen van jas en tas.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over de nieuwe maatregelen? Dan staan we voor je klaar.

Terug naar overzicht