Het trainen van de onderste buikspieren

Tijdens het trainen van de buikspieren is het van belang dat je alle spieren ook daadwerkelijk meepakt. De buikspieren in het onderste gedeelte bij de buik zijn vaak het moeilijkst om te trainen en worden door deze reden vaak (onbewust) overgeslagen. Wij geven je graag vier effectieve oefeningen om ook je laagste buikspieren mee te pakken tijdens het trainen van de buikspieren.  

 

DEAD BUGS 

Ga op je rug liggen met je handen naast je lichaam en plaats beide benen in een hoek van 90 graden. Breng je benen een voor een omhoog en breng ze vervolgens tegelijk weer terug naar de grond waar je ze volledig strekt. Elke keer als je je benen weer omhoog brengt is het belangrijk dat deze weer een hoek van 90 graden vormen. Let er wel op dat je tijdens deze oefening goed je buikspieren blijft aanspannen en je onderrug in de ondergrond duwt.    

 

SCISSOR KICK 

Wederom een oefening waarbij je met je rug op de grond begint! Ga op je rug liggen met je handen naast je lichaam en kijk omhoog. Til beide benen een paar centimeter van de grond af en beweeg ze vervolgens zijwaarts over elkaar heen net zoals een schaar. Wissel dit steeds af van been. Ook bij deze oefening is het belangrijk om je buikspieren goed aan te blijven spannen en je rug in de ondergrond te duwen. 

 

HANGING KNEE RAISE 

Voor deze oefening is een rekstok nodig of iets anders waar je aan kunt hangen met je armen. Ga aan de rekstok hangen en zorg ervoor dat je benen in een hoek van 90 graden voor je romp worden geplaatst. Span je buikspieren aan en laat je benen rustig naar beneden zaken terwijl je ze weer volledig strekt om ze daarna weer langzaam omhoog te tillen in de hoek van 90 graden voor je romp. Herhaal dit een aantal keer en zorg ervoor dat je de spanning op je buikspieren niet verliest.  

 

V-SIT 

De laatste oefening begin je zittend op de grond. Zorg ervoor dat je iets naar achteren leunt zodat je op je billen balanceert en trek je benen naar je toe terwijl je je armen strekt ter hoogte van je knieën. Laat je nu langzaam naar achteren zakken terwijl je je armen boven je hoofd uitstrekt en breng je benen langzaam weer richting de grond zodat je een rechte lijn met je lichaam vormt. Breng nu je benen en armen weer terug naar de startpositie zodat je weer terugkomt in de V-sit en herhaal dit een aantal keer.  

 

Zien we jou binnenkort in onze fitnessclub om deze oefeningen uit te proberen? Voor vragen of inspiratie voor andere oefeningen staan onze fitnesscoaches uiteraard voor je klaar! 

Terug naar overzicht