3 positieve effecten van een sauna

GOED VOOR JE GEZONDHEID  

Uit onderzoek is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Een bezoek aan de sauna kan je dus helpen je gezondheid te verbeteren. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en weer op de kou wanneer je afkoelt. Het gevolg is dat je lichaam antistoffen aanmaakt: er worden meer witte bloedcellen aangemaakt waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.  

 

ONTSPANNING  

Serotonine is een stofje in je lichaam dat ervoor zorgt dat je jezelf vrolijk en ontspannen voelt. Dit stofje neemt toe in je bloed als je regelmatig een sauna bezoekt. Het heeft dus daadwerkelijk een ontspannen effect. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig een sauna bezoeken, stressbestendiger zijn en zich meer ontspannen en voldaan voelen. 

 

GOED VOOR JE HUID  

Zodra je in de sauna zit, reageert je lichaam flink op de warmte. Je lichaam is op dat moment hard aan het werk om af te koelen en het resultaat is dat je begint te zweten. Door de hoge temperaturen zetten je poriën zich open en verwijden je bloedvaten zich. Zo kan je huid goed schoon worden. Naast vocht raak je ook overtollig talg en ander vuil van je lichaam kwijt. Uit onderzoek blijkt dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook echt gezond is voor de huid. Het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er dus ook nog eens sterker van.

 

Kortom: regelmatig naar de sauna gaan is erg goed voor je lichaam en gezondheid. Bij De Dars kun je terecht voor inspanning en ontspanning. Vooral tijdens de wellnessmaand (oktober) besteden we graag extra tijd aan ontspanning. Want wat is er fijner dan na het sporten even bij te komen in de sauna? Ook wanneer je niet hebt gesport, krijg je bij deze comfortabele faciliteit een warm welkom. Zien we je snel?

Terug naar overzicht