Heb je last van een herfstdip? Blijf in beweging!

WAT IS EEN HERFSTDIP?


Een herfstdip is een dip waar je in het herfstseizoen in terecht kan komen. Er zijn mensen die hier iedere herfst last van hebben. Het heeft te maken met onze biologische klok, die wordt beïnvloed door het licht. Mensen hebben een dag-en-nachtritme waarbij de slaaphormonen worden aangepast als de herfst aantreedt. Zodra het eerder donker wordt kunnen de gemoedstoestanden worden beïnvloed. Dit kan leiden tot futloosheid, weinig energie en stress.



VOORKOM DE HERFSTDIP MET DE VOLGENDE 4 TIPS:



TIP 1: GENIET VAN DE BUITENWERELD

Daglicht is goed voor je en kan helpen met het voorkomen van een herfstdip. Het is daarom goed om juist in de herfst veel naar buiten te gaan. Naast het daglicht doet buitenlucht wonderen. Een wandeling in de frisse lucht in de lunchpauze of na het werk kunnen je helpen om je beter te voelen. De prachtige kleuren van de natuur in de herfst zijn goed voor het krijgen van een relaxt gevoel.


TIP 2. ZORG VOOR VEEL DAGLICHT

Om gezond en vrolijk te blijven is het goed veel daglicht in huis te brengen. Doe de gordijnen bij de eerste zonnestralen al open en zorg voor genoeg licht in je woning.



TIP 3. KOM IN BEWEGING MET SPORTEN

Wanneer het buiten natter wordt kruipen we het liefst weg onder een dekentje met een thee en een goede serie. Weersta deze verleiding eens en ga bewegen! Dit gaat je uiteindelijk een veel beter humeur en een tevreden gevoel geven. We hebben ruime openingstijden dus je kan altijd bij ons terecht voor een workout.  



TIP 4. EET GEZOND

Om je herfstdip te voorkomen is het belangrijk om gezond te eten. Dit betekent voldoende mineralen en vitamines. Sla de ongezonde snacks over en let op een goed voedingspatroon waar vooral vitamine C in zit. Zo hou jij je weerstand in stand en draag je bij aan een gezonde levensstijl. Vitamine C wordt niet aangemaakt in ons lichaam, dus haal je dit uit je voeding, zoals groente en fruit.


Laat je niet grijpen door een herfstdip, maar geniet van de mooie momenten. Bezoek onze club en kom in beweging!

Terug naar overzicht